VDAB heeft beslist om vanaf 30 juni de dienstverlening in Nijlen stop te zetten. Deze beslissing kadert in een nieuwe aanpak van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding.

VDAB benadrukt dat de dienstverlening voor de werkzoekenden uit Nijlen en Berlaar door deze sluiting niet in het gedrang komen. Veel – vaak administratieve – diensten waarvoor je naar de werkwinkel gaat, krijg je vandaag ook online (www.vdab.be) of gratis per telefoon (0800 30 700 – elke werkdag tussen 8 en 19u) waardoor VDAB een minder groot kantorennetwerk nodig heeft.  

VDAB kiest ervoor om meer mensen naar online- en telefonische dienstverlening door te verwijzen zodat er meer tijd vrij komt voor persoonlijke, intensieve dienstverlening aan werkzoekenden die dit nodig hebben en dit op locaties met een breder dienstenaanbod.

Tegelijk creëert dit ook meer ruimte voor een sectorale werking zodat consulenten met meer kennis van zake vacatures kunnen invullen. Zo kunnen ook lokale werkgevers blijven rekenen op de huidige gepersonaliseerde aanpak bij vacatures en andere VDAB-dienstverlening.

Werkzoekenden uit Nijlen, Kessel, Bevel en Berlaar kunnen vanaf 30 juni elke voormiddag terecht in de Werkwinkel van Lier, Florent Van Cauwenberghstraat 5.